Jouw motorrijbewijs

Je motorrijbewijs (rijbewijs A) haal je bij Marcel Kasius: de opleidingsspecialist van Delft en omstreken.

Waarom bij Motorrijschool Kasius?

Een motorrijopleiding (rijbewijs A) bij Motorrijschool Kasius betekent opgeleid worden op een leuke, inspirerende, toegankelijke manier. Zoals het bedoeld is dus. Ik neem graag de tijd om je persoonlijk te adviseren wat echt bij jou past, zodat jij helderheid krijgt over jou doelen en hoe jij daar concreet mee aan de slag kunt gaan. Ieder mens is immers uniek, dat is het unieke.

Marcel Kasius - KGI-instructeur
lees meer over de voordelen van KGI

Persoonlijk kennismaken

Zeker weten dat je op de juiste plek bent en dat jij een opleiding kiest in een tempo dat bij jou past. Ook maken we graag kennis met je voor dat we aan een opleiding beginnen.

  • Ben je nieuwsgierig naar onze opleidingen?
  • Wil je graag eerst sfeer proeven?
  • Vragen over wat bij jou het beste pas?

  • Plan een kennismaking

Motorrijlessen in Delft

Motorrijden is een leuke maar vooral serieuze bezigheid. Het is van groot belang dat je als beginnend motorrijder de kans krijgt in te zien waarin de risico’s liggen opgesloten, dat je beseft dat veel verkeersdeelnemers om je heen hele andere belangen hebben dan jij als motorrijder.

Daarnaast heb je eigenlijk maar drie mogelijkheden om daar zelf nog iets aan toe te voegen:

  • opvallende kleding,
  • het positiespel/plaats op de weg
  • en de snelheid.

Het gaat er uiteindelijk om in het verkeer dat andere weggebruikers een kans krijgen om jou als motorrijder op tijd te zien. Mijn ervaring leert me, dat op dit punt best wel wat ruimte is voor ontwikkeling bij een beginnend motorrijder.

Eén van de belangrijkste pijlers in mijn motorrijopleiding is risico vermijdend rijgedrag. Altijd proberen het conflict met andere verkeersdeelnemers er zoveel mogelijk uit te halen. Zorg ervoor dat jij die andere bestuurders niet nodig hebt.

Zoals Cruijff zei: "Dat je op het goeie moment op de juiste plek bent en ben je daar dan niet, dan ben je of te vroeg of te laat"

Door hier ruim aandacht aan te besteden tijdens de training, ga je op een andere manier naar het spel kijken. Het wordt dan een leuke uitdaging om niet meer onnodig voor een enkele fietser stil te hoeven staan.

"Je gaat het pas zien als je het door hebt"

Verschillende mogelijkheden om het motorrijbewijs (A) te behalen

Mijn voorkeur gaat uit naar privélessen: het kwaliteitsgehalte ligt hoger met betere resultaten en minder benodigde lessen tot gevolg. Het aspect veiligheid speelt ook een belangrijke rol in mijn keuze. Een privé les loopt lekkerder. Immers: twee leerlingen kunnen gelijkwaardig zijn, maar dat is niet hetzelfde als "gelijk".

Het aantal lesuren dat nodig is voor een praktijkopleiding verschilt per leerling. Het is maatwerk, liever 2 lessen teveel dan 1 te weinig. Het theorie-certificaat kan op korte termijn worden behaald.

Plan een kennismaking » Motor leren rijden bij Rijschool Kasius

Opfriscursus Auto- en Motor

Onze rijschool heeft ruime ervaring met het geven van opfrislessen. Het is verstandig om naast het nemen van motorrijlessen ook de verkeerstheorie op te frissen.
De stappen:

  • Vrijblijvend kennismakingsgesprek
  • Intakegesprek + rij-test
  • Advies

Mogelijkheden:
Van 1 dag tot een aantal opfrislessen verdeeld over een bepaalde periode.

Neem contact op »

Gevorderde Motorrijvaardigheid Training (GMT)

Beste motorrijders,
Ik denk dat wij gezamenlijke kennis hebben. Hoe leg je een probleem uit dat motorrijders kan bezighouden? Dit gaat over feiten die een schok voor mensen kan betekenen.

Marcel Kasius
Bij de gevorderde motorvaardigheidstraining kom je een deskundig KNMV-gediplomeerde motorrijinstructeur tegen die speciaal voor dit soort trainingen is opgeleid. Deze ééndaagse praktijkopleiding is een stevige opleiding die je één op één (of max 2 pers.) bij mij kunt volgen. Je wordt als motorrijder vaak over het hoofd gezien. Het gaat dus om zien en gezien worden. Uit cijfers van het CBS blijkt dat 650.000 Nederlanders een motor hebben, maar met het mooie weer komen ook weer de nieuwsberichten met de titel: 'Motorrijder raakt zwaar gewond na verkeersongeval' tevoorschijn.

De cijfers in Nederland laten zien dat een motorrijder vele malen meer kans heeft op een ongeluk per afgelegde kilometer. Gevaarlijke situaties tijdig herkennen, zodat we nooit meer voor verrassingen komen te staan. Fris een aantal zaken op en ontdek waarnodig nieuwe inzichten. Dan kunnen we samen kijken naar hoe we minder risico lopen tijdens het motorrijden. Veiligheid staat op 1!

Het programma

Het ochtendprogramma staat in het teken van voertuigbeheersing. Het accent ligt vooral op de balans tussen motor en berijder en de daarbij behorende kijktechniek. Belangrijke oefeningen daarbij zijn remmen en uitwijken.

Na de lunch gaan we de openbare weg op en maken een leerzame rit waarbij de behandelde theorie en feedback direct worden toegepast. Het kijkgedrag krijgt veel aandacht. Tevens voorspellen (anticiperen), plaats op de weg, het aanpassen van de snelheid (waar het kan gaan we vlot, waar het niet kan passen we onze snelheid aan) en het op de juiste manier naderen en ingaan van een bocht krijgen zeker alle aandacht die het verdiend. Bochten herkennen, beoordelen en ze lekker doorrijden.

In een één op één( of max 2 pers.) sessie gaan we een dag lang veel oefenen en zullen interessante praktijksituaties de revue passeren. Aan het eind van de dag gaat een ieder als een nog betere en slimmere motorrijder naar huis en merk je direct dat je nog prettiger en met nog meer plezier op de motor zit en misschien nooit meer een noodstop hoeft te maken.

Deze motorvaardigheidstraining is geschikt voor beginnende en de meer ervaren motorrijders.

Neem contact op »

Vertrouwen na een ongeval

Na een ongeval weer op je motor stappen, kan een grote opgave zijn. Met de speciaal ontwikkelde begeleidingsmethode "Vertrouwen na een ongeval" van Marcel Kasius leer je als motorrijder weer onbevangen en zelfverzekerd deel te nemen aan het verkeer. Een training , één op één, met een begeleider die gespecialiseerd is in het heropstappen.

De cijfers in Nederland laten zien dat een motorrijder vele malen meer kans heeft op een ongeluk per afgelegde kilometer. Gevaarlijke situaties tijdig herkennen, zodat we nooit meer voor verrassingen komen te staan. Fris een aantal zaken op en ontdek waarnodig nieuwe inzichten. Dan kunnen we samen kijken naar hoe we minder risico lopen tijdens het motorrijden. Veiligheid staat op 1!

Inhoud training "Vertrouwen na een Ongeluk"

Om jouw belemmeringen na een ongeval weg te nemen en je verkeersangst beheersbaar te maken, heb ik een begeleidingsmethode ontwikkeld, die persoonlijk op jouw omstandigheden is toegespitst. Ik kom naar je toe en daar begint het heropstap traject bij jou thuis aan de keukentafel. Onder het genot van een kopje koffie bespreken we jouw situatie en maken we helder wat jouw doelstelling zal zijn voor deze dag. Naar aanleiding van dit gesprek maken we een plan van aanpak en gaan we samen aan de slag om hindernissen en valkuilen te overwinnen.

De begeleidingsmethode "Vertrouwen na een ongeval" heeft dus geen vast programma. Dit is een bewuste keuze. Elke motorrijder heeft zijn/haar wensen en een bepaald beeld van de ideale invulling van de dag. Ik ben hier speciaal voor opgeleid en heb alle hulpmiddelen bij mij om er een waardevolle dag van te maken.

De kosten voor zo'n begeleidingstraject om weer veilig en met plezier aan het verkeer te kunnen deelnemen, worden steeds vaker op de tegenpartij verhaald. Je verzekeringsmaatschappij of een letselschade-expert kan je daarbij helpen.

Neem contact op »

Instructeur/coach

Mijn naam is Marcel Kasius, gepassioneerd rijinstructeur/coach. Contact met mensen staat mijn hele leven al centraal. Ik ben enthousiast, leergierig, geïnteresseerd in anderen, open in de communicatie en ik ben een levensgenieter pur sang. Daarnaast ben ik een ervaren specialist op het gebied van coaching. Naast het rijden op de weg is mijn grootste passie de mens achter het vizier, mijn kwaliteiten als instructeur/coach mag ik dan al voor langere tijd uitoefenen. Het is voor mij een eer om mijn kennis en vaardigheden te delen met motorrijders die daar naar op zoek zijn en "belangrijk" er voor openstaan aanvullende kennis te vergaren. Ook heb ik mij ontwikkeld op het gebied van communicatie en afstemmen, zodat ik mij beter kan inleven in jouw belevingswereld en kan bieden wat jij nodig hebt

Marcel Kasius

Naar boven