Jouw motorrijbewijs

Je motorrijbewijs (rijbewijs A) haal je bij Marcel Kasius: de opleidingsspecialist van Delft en omstreken.

Waarom bij Motorrijschool Kasius?

Een motorrijopleiding (rijbewijs A) bij Motorrijschool Kasius betekent opgeleid worden op een leuke, inspirerende, toegankelijke manier. Zoals het bedoeld is dus. Ik neem graag de tijd om je persoonlijk te adviseren wat echt bij jou past, zodat jij helderheid krijgt over jou doelen en hoe jij daar concreet mee aan de slag kunt gaan. Ieder mens is immers uniek, dat is het unieke.

Marcel Kasius - KGI-instructeur
lees meer over de voordelen van KGI

Persoonlijk kennismaken

Zeker weten dat je op de juiste plek bent en dat jij een opleiding kiest in een tempo dat bij jou past. Ook maken we graag kennis met je voor dat we aan een opleiding beginnen.

  • Ben je nieuwsgierig naar onze opleidingen?
  • Wil je graag eerst sfeer proeven?
  • Vragen over wat bij jou het beste pas?

  • Plan een kennismaking

Motorrijlessen in Delft

Motorrijden is een leuke maar vooral serieuze bezigheid. Het is van groot belang dat je als beginnend motorrijder de kans krijgt in te zien waarin de risico’s liggen opgesloten, dat je beseft dat veel verkeersdeelnemers om je heen hele andere belangen hebben dan jij als motorrijder.

Daarnaast heb je eigenlijk maar drie mogelijkheden om daar zelf nog iets aan toe te voegen:

  • opvallende kleding,
  • het positiespel/plaats op de weg
  • en de snelheid.

Het gaat er uiteindelijk om in het verkeer dat andere weggebruikers een kans krijgen om jou als motorrijder op tijd te zien. Mijn ervaring leert me, dat op dit punt best wel wat ruimte is voor ontwikkeling bij een beginnend motorrijder.

Eén van de belangrijkste pijlers in mijn motorrijopleiding is risico vermijdend rijgedrag. Altijd proberen het conflict met andere verkeersdeelnemers er zoveel mogelijk uit te halen. Zorg ervoor dat jij die andere bestuurders niet nodig hebt.

Zoals Cruijff zei: "Dat je op het goeie moment op de juiste plek bent en ben je daar dan niet, dan ben je of te vroeg of te laat"

Door hier ruim aandacht aan te besteden tijdens de training, ga je op een andere manier naar het spel kijken. Het wordt dan een leuke uitdaging om niet meer onnodig voor een enkele fietser stil te hoeven staan.

"Je gaat het pas zien als je het door hebt"

Verschillende mogelijkheden om het motorrijbewijs (A) te behalen

Mijn voorkeur gaat uit naar privélessen: het kwaliteitsgehalte ligt hoger met betere resultaten en minder benodigde lessen tot gevolg. Het aspect veiligheid speelt ook een belangrijke rol in mijn keuze. Een privé les loopt lekkerder. Immers: twee leerlingen kunnen gelijkwaardig zijn, maar dat is niet hetzelfde als "gelijk".

Het aantal lesuren dat nodig is voor een praktijkopleiding verschilt per leerling. Het is maatwerk, liever 2 lessen teveel dan 1 te weinig. Het theorie-certificaat kan op korte termijn worden behaald.

Plan een kennismaking » Motor leren rijden bij Rijschool Kasius

Opfriscursus Auto- en Motor

Onze rijschool heeft ruime ervaring met het geven van opfrislessen. Het is verstandig om naast het nemen van motorrijlessen ook de verkeerstheorie op te frissen.
De stappen:

  • Vrijblijvend kennismakingsgesprek
  • Intakegesprek + rij-test
  • Advies

Mogelijkheden:
Van 1 dag tot een aantal opfrislessen verdeeld over een bepaalde periode.

Neem contact op »

Naar boven