Ga terug naar de homepage  
Ga naar de motorrijschool Ga naar de autorijschool Klik hier om een e-mail te verzenden Contactinformatie

Leren motorrijden Over de rijschool Lesmethode Praktische zaken Herexamen Motorvaardigheidstraining (RMT) Contactinformatie Ga terug naar de homepage

Praktische zaken


Tarieven
Neem contact op voor informatie over onze tarieven.De snelheid van de rijopleiding wordt bepaald door de beschikbaarheid en het niveau van de leerling. Dit is onder andere afhankelijk van uw ervaring in het verkeer. Hierbij gaat het niet alleen om verkeersdeelname, met bijvoorbeeld de auto, maar ook om het eventuele rijden op een schakelbrommer.


Let op: voor het volgen van motorrijles bij onze rijschool, is het rijbewijs B verplicht. Wij zijn van mening dat de volgorde van het eerst behalen van rijbewijs B de veiligheid ten goede komt.» Wij hebben examendata op voorraad!


BOVAG Garantiefonds

Rijschool Kasius is lid van het BOVAG Garantiefonds. Leerlingen die bij een BOVAG-rijschool een lespakket aanschaffen en dat vooruitbetalen, krijgen de garantie dat bij faillissement van de rijschool een andere BOVAG-rijschool de reeds betaalde lessen overneemt. Het BGF is dus een belangrijke reden voor een leerling om voor een BOVAG-rijschool te kiezen, want niet-BOVAG-leden hebben deze regeling niet. Meer informatie over deze regeling op de site van BOVAG.

Lestijden

Maandag t/m vrijdag van 09:00 - 19:00

Lesonderdelen

Van begin tot eind doorloopt u de volgende onderdelen:

Theorie-examen
U doet theorie-examen ‘A’ bij het CBR. Met het autorijbewijs is het toegestaan de motorrijlessen te starten voordat u het theoriecertificaat behaald heeft.
> Klik hier voor meer informatie over het theorie-examen

Voertuigbeheersing
U leert het voertuig te beheersen aan de hand van bijzondere verrichtingen. Dit onderdeel wordt afgesloten met een CBR-praktijkexamen.
> Klik hier voor meer informatie over het examen

Verkeersdeelneming
U leert om te gaan met uw positie in het verkeer, verkeersregels in de praktijk en een veilige plaats op de weg. Ook dit onderdeel wordt afgesloten met een CBR-praktijkexamen.
> Klik hier voor meer informatie over het examen

Veel leerlingen kiezen er voor om het verkeersdeelnemingsstuk van de rijopleiding individueel te volgen.

Na de opleiding
Kijk eens onder het kopje "motorOpfrisser" voor een goed vervolg op de rijopleiding, zoals het gratis "herexamen" en de "RMT-cursus".

Kleding & materiaal

Gedurende de lessen en het examen kunt u kosteloos gebruik maken van nette en beschermende kleding en een helm van de rijschool. U wordt geadviseerd stevig schoeisel of laarzen te dragen: tijdens de examens is dit verplicht!

Heeft u eigen kleding? Neem het gerust mee!

Motoren

De rijschool beschikt over drie Honda CBF-500 motoren, waarvan één verlaagde motor voor kleinere mensen. De motoren zijn goed onderhouden en van recente makelij.

Enthousiast geworden? U kunt zich via dit aanmeldformulier direct aanmelden!

     

 Lees ons privacybeleid