Ga terug naar de homepage  
Ga naar de motorrijschool Ga naar de autorijschool Klik hier om een e-mail te verzenden Contactinformatie

Leren motorrijden Over de rijschool Lesmethode Praktische zaken Herexamen Motorvaardigheidstraining (RMT) Contactinformatie Ga terug naar de homepage

LesmethodeVeiligheid centraal

In de aanpak van de motorrijopleiding staat veiligheid centraal. Naast de standaard examenonderdelen, zoals voertuigbeheersing en verkeersdeelneming, krijgt dit aspect extra invulling. Dit wordt gedaan door zichtbaar zijn voor medeweggebruikers als uitgangspunt van de lessen te nemen. Want als motorrijder bent u met het oog op de veiligheid óók afhankelijk van het gedrag van andere verkeersdeelnemers. Door hen de mogelijkheid te bieden u tijdig te signaleren, wordt een flink deel van het potentiële gevaar weggenomen.

 

 

Filmopname tijdens de les

Sinds enige tijd worden er van bepaalde lessen filmopnames gemaakt. Hierdoor kan de les na afloop geëvalueerd worden met behulp van het beeldmateriaal. Dit heeft een groot voordeel ten opzichte van de traditionele nabespreking: de cursist krijgt een veel duidelijker beeld van wat er goed en fout is gegaan. Deze unieke aanpak wordt erg gewaardeerd door leerlingen.

U kunt hier een voorbeeld van een gefilmde les bekijken.

 

KNMV-gediplomeerde instructeur

Uw instructeur is ‘KNMV gediplomeerd motorrijinstructeur’. Dat betekent dat hij een extra opleiding heeft gevolgd en jaarlijks aan een verplichte applicatiecursus deelneemt. Dit heeft uiteraard voordelen voor u als leerling, zoals de KNMV zelf omschrijft: “Neem je motorrijles bij een KNMV gediplomeerd motorrijinstructeur, dan heb je de garantie dat je les krijgt van iemand die bijzonder veel heeft geleerd op zijn vakgebied. Daarnaast hebben deze mensen een juiste ‘motorrijdersmentaliteit’ en zij zullen er alles aan doen om jou zo goed mogelijk te leren motorrijden. Ze zullen je zelfs meer willen bijbrengen dan alleen datgene dat je voor je motorrijexamen nodig hebt. Om in een zo kort mogelijke tijd een echte motorrijder van je te maken!” (Brochure KNMV).

Wij onderstrepen de uitgangspunten van de KNMV. Als voorbeeld hiervan kunt u hier een tekst lezen afkomstig uit cursusmateriaal van de KNMV. Hierin wordt het belang van gestructureerd lesgegeven benadrukt.

Afspraken:

» Motorrijles in het verkeer wordt met maximaal twee kandidaten gegeven
» De instructeur rijdt mee met de motor (dus niét met de auto)
» U draagt nette en goed beschermende kleding (en helm) van de rijschool
» Lessen worden gegeven aan de hand van een door de KNMV ontwikkelde leskaart met daarop het complete programma dat u als kandidaat moet doorlopen

Meer informatie kunt u vinden op: www.knmv.nl

Klanttevredenheid

We vragen onze leerlingen na het behalen van het examen om een evaluatieformulier in te vullen.
Op deze manier krijgen we inzicht in mogelijke verbeterpunten. Het klanttevredenheidscijfer over de afgelopen 6 maanden (peildatum 5 maart 2016):

Gemiddelde klanttevredenheid: 8,6!

Slagingspercentage

Waar u ook uw motorrijopleiding gaat volgen: een goede graadmeter voor de kwaliteit van de rijschool wordt gevormd door het slagingspercentage bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR).

Motorrijschool Kasius scoort al tijden met een bovengemiddeld(!) hoog percentage, afgezet tegen een groot aantal examens.

Meer informatie kunt u vinden op: www.rijschoolgegevens.nl

Motorrijden

Hieronder vindt u enkele artikelen en links naar interessante achtergrondinformatie:

» MotorXperience
» Verkeersinformatie ANWB (files, weer, buienradar)
» Verkeersveiligheid.nl (Min. VenW)
» Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV)
» Remweg & stopafstand berekenen (Engels / Duits)
» Bij Dat Ik Motor Rij.nl
» Gratis Theorie
» Voertuigcontrole.nl

     

 Lees ons privacybeleid